GANASHE ELLER FLUFF
Fluff går att variera i en massa smaker, det går att använda nästan vilken godis som helst. Geisha, Marabou mjölkchoklad, Dumle eller varför inte DIN favoritchoklad? Algrens bilar, fruktnappar, tuttifrutti, ja du har säkert någon favorit här med!
En fluff måste hanteras försiktigt då grädden ska värmas upp till UNDER kokpunkt då den INTE får börja koka. När man sedan har smält ner chokladen eller godiset ska den stå i kylen minst 5-6 timmar (gärna över natten) innan man till sist vispar upp den till en fluff och den är färdig att användas som fyllning i en tårta, frosting till cupcakes eller varför inte som den är till efterrätt? Jag tycker också att det lyfter hela deserten när man får använda bitar av sitt favoritgodis i fyllningen som ett litet tuggmotstånd.
Ganache är en blandning av grädde och choklad där man normalt sett häller den upphettade grädden över chokladen och rör till en jämn smet. En stor skillnad är att man till samma mängd grädde oftast smälter ner mer choklad i en ganache beroende på hur tjock man vill ha den.Ibland vill man spritsa ganshen och då kan det vara bra om den är relativt tjock. När man smält ner chokladen kan den behöva stå och svalna en stund för att sedan exempelvis kunna täcka eller fylla en tårta. På vissa sidor står det att man även ska vispa en ganache vilket nödvändigtvis inte behövs om man inte vill :)